Kalıcı Dövme Sildirme Acıtır mı?
Kalıcı dövme sildirme acıtır mı sorusuyla muhatap olan uzmanların genel olarak silme işlemiyle tedavi sürecini ayırdığını görürüz. Tedavi süreci, birkaç seansı kapsadığı için zahmetli ve dövmenin büyüklüğüne göre uzun zaman alabilir; fakat lazer silme işleminde dayanılmaz acılarla karşı karşıya kalınmaz. Dövmenin yapılırken verdiği acıdan çok daha fazlası ya da belirgin olanı değil de gayet tolere edilebilir bir acıyla muhatap olursunuz.
Dövme Sildirme İzi
Kalıcı dövme sildirme izi kalır mı diye düşünerek canınızı sıkmayın; zira silinen dövmenin hiçbir izi kalmaz! Dövme büyüklüğüne göre değişen tedavi süreci, derinin pullanması ve dökülmesiyle son bularak yeni deri üremesinin nihayetinde tamamlanmış olur. Deri, 2-3 hafta için kurup döküldükten sonra eski haline dönerken bazı dövmelerin silinme hususunda zorluk çıkarttığı görülür. Bu tip dövmeler, genellikle farklı boyalarla yapılan dövmeleri ifade eder; zira cilt yapısına ve cilde uygulanan dövme boya rengine bağlı olarak bazı dövmelerde kalıcılık haiz olur. Mor, yeşil, sarı gibi renklere sahip olan dövmeleri silmek diğer renklere nazaran epey zor gerçekleşeceği için bu tip renkli dövmelerden kaçınmak; daha sonraki aşamalarda muhtemel gelecek dövme sildirme işlemi adına büyük önem taşır.
Lazerli İşlemin Sonrası
Kalıcı dövmenin bulunduğu alanı lazerle dövme silme işlemi sonrası adına bakıma almak, bakım sürecinde bazı kremleri kullanmak gerekebilir. Lazer tedavisine göre tedavinin yapıldığı alanda 5-15 gün kadar kanama, kabuklanma, su toplama olayları görülür. Bu olaylar, her dövme sildirmede yaşanmaz; ama bazı vakalarda kendisini ortaya koyar. Dövme sildirme adına farklı tekniklerde kullanılabilir: cerrahi, kimyasal peeling, karbondioksit lazer, dermabrasyon. Bu yöntemler hem daha uğraştırıcı hem de başarı yönünden daha düşük skalada kaldıkları için pek tercih edilmezler.